ZDRAVÁ ŠKOLNÍ JÍDELNA

10 kritérií Zdravé školní jídelny

Kritérium 1. Z pyramidy na talíř - jednoduché zásady správné výživy v praxi

Kritérium 2. Pestrý jídelní lístek s každodenní nabídkou neslazených nápojů (sestavený dle Nutričního doporučení Ministerstva zdravotnictví ČR ke spotřebnímu koši)

Kritérium 3. Správné a bezchybné vedení spotřebního koše

Kritérium 4. Čerstvé a sezónní potraviny jsou základem pokrmů

Kritérium 5. Střídmé solení s ohledem na dětského strávníka

Kritérium 6. Omezení používání dochucovadel a instantních dehydratovaných směsí

Kritérium 7. Podpora národních tradic a regionálních zvyklostí, seznamování s mezinárodní kuchyní

Kritérium 8. Pravidelné vzdělávání personálu školní jídelny

Kritérium 9. Zvyšování výživové gramotnosti a podpora správných stravovacích návyků dětí

Kritérium 10. Prezentace školní jídelny a podpora komunikace s pedagogy, dětmi a rodiči